Het proteine dieet / eiwitdieet

Hoe werkt het proteine dieet / eiwitdieet?

Wanneer u snel resultaat wilt behalen kunt u kiezen voor het eiwit dieet. Het eiwit dieet is hetzelfde als het proteine dieet en is al jarenlang bewezen doeltreffend. Ook hoeft u dankzij een eiwit dieet niet bang te zijn voor een jojo effect. Het is bewezen en erkend dat u door het eiwit dieet efficiënt resultaat boekt en ook resultaat behoudt, mits u de 4 fases van het dieet doorloopt zoals aanbevolen in de bijsluiter.

 

Eiwitdieet werking

Het eiwit dieet is gebaseerd op een bepaald principe. De meeste mensen halen hun energiebehoefte uit koolhydraten en vetten. Deze worden bij mensen met een normaal gewicht steeds netjes verbrand waardoor het niet kan worden opgeslagen in het lichaam in de vorm van vet wat ons dik maakt. Echter, wanneer u teveel van koolhydraten en vetten binnen krijgt dan dat u verbrandt zal u dus dikker worden doordat u teveel aan energie in de vorm van vet hebt opgeslagen.

Het eiwit dieet zorgt ervoor dat u juist wel deze vorm van energie gaat verbruiken. De opgeslagen vetten zullen worden aangesproken want het is door het eiwitdieet geen reserve meer van het lichaam. Speciale eiwit dieet maaltijden zorgen voor een juiste hoeveelheid aan eiwitten die ervoor zorgt dat de opname van koolhydraten wordt stopgezet in het lichaam. Toch moet het lichaam ergens energie vandaan halen: uit de vetten. Men noemt dit: het lichaam gaat in Ketose. De stoffen die vrijkomen, ketonen, zorgen nu voor een voldaan en vol gevoel terwijl ze u ook voldoende energie geven.

 

Eiwitdieet: Tot slot.

Tot slot kent het eiwit dieet wel een nadeel. U kunt door het vormen van de ketonen voor korte termijn een slechte adem krijgen. Hier is wel een gemakkelijke oplossing voor. Groene thee drinken. De groene thee zal direct inwerken op deze aandoening. Bovendien helpt groene thee de gifstoffen in het lichaam af te drijven.