• afslanktips

    Bijna iedereen weet wel dat het goed is om veel water te drinken wanneer je aan het afslanken bent. Er zijn echter veel meer tips die je kunt gebruiken bij het volgen van een dieet of als je gewoon een beetje op je gewicht wilt letten. Ben je zelf al bezig met afslanken maar ben je nog op zoek naar een paar goede tips bij je dieet?
    Hier lees je meer...

  • appel-afvallen-trainen

    Er is regelmatig nieuws over gezonde afvalmethodes, nieuwe afslankpillen of de nieuwste sport rage. Wil jij weten wat er allemaal geschreven wordt?
    Hier vindt je het...

Giftige stoffen in Chinese afvalpreparaten

Sommige Chinese kruidenpreparaten die als afslankproduct worden gebruikt, bevatten aristolochiazuren. Dit blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Aristolochiazuren zijn stoffen die vochtafdrijvend werken en zeer giftig zijn. Ze kunnen al in kleine hoeveelheden de nieren aantasten en kanker veroorzaken. Daarom is het belangrijk ze te mijden. Op www.vwa.nl staat welke producten mogelijk deze stoffen bevatten.

Aristolochiazuren kunnen aanwezig zijn in Chinese kruidenpreparaten op basis van planten uit de Aristolochia-familie. Ze zijn bedoeld om vocht af te drijven en worden bijvoorbeeld gebruikt om af te vallen.

Verboden

Al vanaf 2001 zijn deze preparaten verboden. Via internet of kleinschalige importen zijn ze toch nog te krijgen. Tussen 2002 en 2007 heeft de VWA 68 risicovolle kruidenpreparaten onderzocht. Bij 25 preparaten zijn aristolochiazuren gevonden.

De namen van deze preparaten staan vermeld op de site van de VWA, bij het dossier ‘kruidenpreparaten'. Op basis van het etiket is het lastig na te gaan of een preparaat mogelijk aristolochiazuren bevat.

Samen afslanken (gratis)

Google ads